Grand Cru Gioacchina Iuvenis
MONOCULTURE CANINESE VARIETAL OLIVES
PRESSING: cold
Mechanical pressing using the farm’s own Alfa Laval AO500 Top
APPEARANCE: Bright
COLOR: Golden yellow with a green sheen
AROMA: Its nose is calm and delicate with light sensations of wood
TASTE: On the palate, it expresses its strength with explosive bitterness and spiciness. Lingering aftertaste with assorted tones
Serving suggestions To accompany: grilled cuttlefish, shellfish stew, cabbage and bacon soups, lentil soups, sea urchin tartare.
Tipo contenitore | Vol (cl) | Prezzo a bottiglia (€) | N. bottiglie per scatola | Prezzo a confezione (€) |
Bottiglia | 250 | 10 | 6 | 57 |
Bottiglia | 500 | 17 | 6 | 103 |
Tipo contenitore | Vol (cl) | Prezzo a bottiglia (€) | N. bottiglie per scatola | Prezzo a confezione (€) |
Bottiglia | 250 | 14 | 6 | 83 |
MONOCOLTURA OLIVE VARIETÀ CANINESE
FRANGITURA: a freddo
Frantoio aziendale di proprietà, progettato e assemblato dall’azienda con i migliori macchinari.
Estrazione meccanica
ASPETTO: Brillante
COLORE: Giallo dorato con nuance verdi
ODORE: Al naso, molto delicato con chiari sentori di carciofo e di rucola SAPORE: Al palato, ritrova l’aggressività tipica della Caninese da piante secolari.
Finale persistente e piccante
Dove se ne consiglia l'utilizzo Abbinamenti: insalata di ceci, marinata di salmone, patate al cartoccio, zuppe di legumi, insalate di carciofi e bottarga, involtini di pollo.
GAMBERO ROSSO 2017
Guida slow food 2015
Terre d'olio 2015
flos olei 2015
Guida slow food 2014
Its aroma immediately reveals clear sensations of cut grass, artichoke and tomato, followed by hints of white flowers and Royal apples.
Its taste offers a blend of bold notes of bitterness and pungency, and a pleasant flowery retronasal perception with traces of brier rose and Royal apple.
The soil is of volcanic origin and particularly fertile, the pH is neutral, and the cultivation layer is sandy-clayey.
Height: m 209 asl
Satellite coordinates: 42,4575 N 11,7516 E
Chemical Analysis
Name | Variety | When harvested | How much was produced | Waxes (mg/kg) |
Polyphenols (mg/kg) |
Biophenols (mg/kg) |
Peroxides (meq 02/kg) |
Acidity (g oleic acid/100 g) |
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