Grand Cru Gioacchina Iuvenis
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MONOCULTURE CANINESE VARIETAL OLIVES
PRESSING: cold
Mechanical pressing using the farm’s own Alfa Laval AO500 Top
APPEARANCE: Bright
COLOR: Golden yellow with a green sheen
AROMA: Its nose is calm and delicate with light sensations of wood
TASTE: On the palate, it expresses its strength with explosive bitterness and spiciness. Lingering aftertaste with assorted tones
Serving suggestions To accompany: grilled cuttlefish, shellfish stew, cabbage and bacon soups, lentil soups, sea urchin tartare.
Tipo contenitore | Vol (cl) | Prezzo a bottiglia (€) | N. bottiglie per scatola | Prezzo a confezione (€) |
Bottiglia | 250 | 10 | 6 | 57 |
Bottiglia | 500 | 17 | 6 | 103 |
Tipo contenitore | Vol (cl) | Prezzo a bottiglia (€) | N. bottiglie per scatola | Prezzo a confezione (€) |
Bottiglia | 250 | 14 | 6 | 83 |
MONOCOLTURA OLIVE VARIETÀ CANINESE
FRANGITURA: a freddo
Frantoio aziendale di proprietà, progettato e assemblato dall’azienda con i migliori macchinari.
Estrazione meccanica
ASPETTO: Brillante
COLORE: Giallo dorato con nuance verdi
ODORE: Al naso, molto delicato con chiari sentori di carciofo e di rucola SAPORE: Al palato, ritrova l’aggressività tipica della Caninese da piante secolari.
Finale persistente e piccante
Dove se ne consiglia l'utilizzo Abbinamenti: insalata di ceci, marinata di salmone, patate al cartoccio, zuppe di legumi, insalate di carciofi e bottarga, involtini di pollo.
GAMBERO ROSSO 2017
Guida slow food 2015
Terre d'olio 2015
flos olei 2015
Guida slow food 2014
![](https://www.iandp.it/wp-content/uploads/2018/12/iuv-eng.png)
Its aroma immediately reveals clear sensations of cut grass, artichoke and tomato, followed by hints of white flowers and Royal apples.
Its taste offers a blend of bold notes of bitterness and pungency, and a pleasant flowery retronasal perception with traces of brier rose and Royal apple.
![](https://www.iandp.it/wp-content/uploads/2018/07/xgioacchinaiuvenis-territorio.jpg.pagespeed.ic_.EX3sW8XXVf.jpg)
The soil is of volcanic origin and particularly fertile, the pH is neutral, and the cultivation layer is sandy-clayey.
Height: m 209 asl
Satellite coordinates: 42,4575 N 11,7516 E
Chemical Analysis
Name | Variety | When harvested | How much was produced | Waxes (mg/kg) |
Polyphenols (mg/kg) |
Biophenols (mg/kg) |
Peroxides (meq 02/kg) |
Acidity (g oleic acid/100 g) |
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