Grand Cru Gioacchina Lec
MONOCULTURE LECCINO VARIETAL OLIVES
PRESSING: cold
Mechanical pressing using the farm’s own Alfa Laval AO500 Top
APPEARANCE: Bright-colored
COLOR: Golden with delicate green hues
AROMA: Its nose has delicate vegetal aromas that turns to the artichoke
TASTE: On the palate tis oil expresses all its strength in a perfect balance between bitter and spicy that let the artichoke overflow in the long lingering
Serving suggestions To accompany: marinated vegetables, ratatouille, asparagus soup, vegetable entrées, boiled potatoes and thinly-sliced raw baby cuttlefish.
Tipo contenitore | Vol (cl) | Prezzo a bottiglia (€) | N. bottiglie per scatola | Prezzo a confezione (€) |
Bottiglia | 250 | 10 | 6 | 60 |
Bottiglia | 500 | 18 | 6 | 108 |
Tipo contenitore | Vol (cl) | Prezzo a bottiglia (€) | N. bottiglie per scatola | Prezzo a confezione (€) |
Bottiglia | 250 | 14 | 6 | 83 |
MONOCOLTURA OLIVE VARIETÀ CANINESE
FRANGITURA: a freddo
Frantoio aziendale di proprietà, progettato e assemblato dall’azienda con i migliori macchinari.
Estrazione meccanica
ASPETTO: Brillante
COLORE: Giallo dorato con nuance verdi
ODORE: Al naso, molto delicato con chiari sentori di carciofo e di rucola SAPORE: Al palato, ritrova l’aggressività tipica della Caninese da piante secolari.
Finale persistente e piccante
Dove se ne consiglia l'utilizzo Abbinamenti: insalata di ceci, marinata di salmone, patate al cartoccio, zuppe di legumi, insalate di carciofi e bottarga, involtini di pollo.
GAMBERO ROSSO 2017
Guida slow food 2015
Terre d'olio 2015
flos olei 2015
Guida slow food 2014
Its bouquet is delicate with hints of artichoke and green almond, combined with aromatic notes of rosemary, basil and tea leaves.
Delicate sensations of bitterness and pungency are expressed in the pleasant retronasal perception of artichoke and white pepper.
The soil is of volcanic origin and particularly fertile, the pH is neutral, and the cultivation layer is sandy-clayey.
Height: m 299 asl
Satellite coordinates: 42,4575 N 11,7516 E
Chemical Analysis
Name | Variety | When harvested | How much was produced | Waxes (mg/kg) |
Polyphenols (mg/kg) |
Biophenols (mg/kg) |
Peroxides (meq 02/kg) |
Acidity (g oleic acid/100 g) |
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